Digitális világ és a hit

2020. október 27.
Október 1-19. között több, mint 41 ezren látogatták meg Boldog Carlo Acutis sírját. A 15 éves fiút Assisiban avatták boldoggá.

Carlo leukémiában szenvedett és a betegség következtében hunyt el 2006-ban, mindössze 15 évesen; szenvedéseit az Úrnak ajánlotta fel a pápáért és az Egyházért.

„Tanúságtétele azt mutatja korunk fiataljainak, hogy meg lehet az igazi boldogságot találni, ha az ember Istent teszi az első helyre, és őt szolgálja testvéreiben, különösképpen a legkisebbekben” – mondta Ferenc pápa október 11-én a Szent Péter téren, egy nappal Carlo Acutis boldoggá avatása után. A fiatalember sok szempontból illik Ferenc pápa pasztorális irányvonalába, amelyben kiemelt helyet foglalnak el a peremre szorultak, a rászorulók, és ezen embertársak irgalmas, együttérző szolgálata.

A pápa korábban, 2018-ban is emlegette a fiatal Carlót, amikor a fiatalok elé példaként állította. „Christus vivit (Krisztus él)”, mondta, kiemelve, hogy bár a digitális világ hordozza annak veszélyét, hogy aki elmerül benne, üres szórakozásba és önmagába süllyed, de kreativitása és zsenialitása, elkötelezettsége és hite által Carlo Acutis megnyitotta a digitális világ ajtaját a transzcendens tartalmak felé.

Bővebben itt olvashatsz az életéről.

Forrás és fotó: Magyar Kurír