Nevemen szólítasz - Örömünnep a Forrásponton

2019. szeptember 21.
Ötezer fiatal találkozója a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

Örömteli ünneplésben volt mindannak az 5000 fiatalnak része, akik eljöttek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága meghívására a BOK Csarnokban tartott „Forráspont – Még egy nap Jézussal” rendezvényre szeptember 21-én.

A látványos, koncertelemekkel tarkított program különleges élményt nyújtott a fiataloknak, akik a dicsőítésben, zenében, tanításokban és tanúságtételekben bátorítást kaptak hitük megvallásához.

Cristina nővér, az olasz The Voice tehetségkutató győztese magával ragadó produkciójával azt húzta alá, hogy a keresztények végtelenül örömteli emberek, hiszen örömük Isten kifogyhatatlan szeretetéből táplálkozik. A nővér arra hívta még fel az egyházi vezetők, szülők, nevelők figyelmét, hogy bízzanak a fiataljaikban, mert akkor ők ragyogni fognak, mint az égen lévő csillagok!

A közös dicsőítést Kovács András Péter humorista fergeteges előadása követte. Arról beszélt, hogy az Újszövetségben az Ó-hoz képest többek között az az újdonság, hogy Istent már néven lehet szólítani. „Lakossági Istent kaptunk, aki megszólítható, és ő is nevünkön szólít minket. Persze nem biztos, hogy akkor, amikor éppen számítasz rá, lehet, hogy akkor, amikor éppen a gyerekednek lekeversz egy pofont, és nem akkor, amikor az oltárnál szolgálsz, mint főministráns...” – tette hozzá a népszerű humorista.

Pulay Eszter aerobikoktató arról beszélt, hogy a dicsőítő edzés által egy újabb Isten felé fordulási lehetőséget ad a fiatalok számára. Eszter olyan aerobikedzéseket tart, amelyen dicsőítő zene szól, és így lehetőség nyílik imára, igeolvasásra, beszélgetésre is. Edzői honlapján meg is osztja Istennel kapcsolatos gondolatait.

Dánielfy Gergő lelkének legmélyebb élettapasztalatait osztotta meg, hol beszélgetés keretében, hol énekelve. A Dalból és az X-Faktorból ismert előadó érzelmes, őszinte oldaláról mutatkozott be, nagy sikert aratva a résztvevők között.

Papp Miklós morálteológus Isten személyre szabott szeretetéről beszélt, kiemelve az Eucharisztia és az életvezetés összekapcsolásának fontosságát.

A rendezvényt záró ünnepélyes szentmise keretében Mohos Gábor segédpüspök, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező titkárság vezetője aláhúzta, Isten ma is nevünkön szólít bennünket, számon tart minket, ismeri lelkünk legapróbb rezdüléseit, így bátran megbízhatunk benne.

A Forráspontot a Jézussal való személyes találkozás, egy bensőséges hangulatú szentségimádás zárta, melynek keretében először került a nyilvánosság elé az a monstrancia, melyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus pályázatára készítettek és a világesemény nagyobb rendezvényein használják majd.

A Forráspont felvétele visszanézhető IDE KATTINTVA!

Fotók: Ambrus Marcsi, Thaler Tamás

NEK Titkárság