Emberhalászat világhálóval

2021. október 07.
Hitélet online térben?

Egy évvel ezelőtt avatták boldoggá Assisiben, a mindössze 15 éves Carlo Acutist. Egy milánói fiút, aki tinédzserként megmutatta a világháló pozitív oldalát. Carlo miközben élte a 21. század fiataljainak nyüzsgő életét, naponta járt szentmisére is imádkozta a rózsafüzért. Szenvedélyesen szeretett számítógépezni: videójátékokkal töltötte idejét, filmet vágott, képregényt animált, weboldalt szerkesztett. A modern technológiát és a kommunikáció eszközeit felhasználta az evangelizációhoz. Az eucharisztikus csodákat bemutató – ma már több nyelven, magyarul is elérhető – virtuális múzeumában 136 csodás esetről állított össze anyagot. Az ebből készített kiállítás bejárta az egész Földet (csak az Egyesült Államokban több ezer plébánián és száznál több egyetemen fogadták). Célja az emberek lelki életének felrázása volt, különösképpen a Legszentebb Szentség valóságára, nélkülözhetetlen voltára felhívni a figyelmünket. A szentszéki Kommunikációs Titkárság prefektusa, Dario Edoardo Viganó a „cybernauták” védőszentjének nevezte Acutist.

2021. október 12-én, kedden a Digitális Jólét Program az ÉrMe Hálózattal közösen online konferenciát szervez Carlo Acutis emlékére az aktív hitélet támogatása digitális eszközökkel témakörben.

A rendezvény két aktuális hitéleti kérdéskört érint: a hitélet modernizációját a digitalizáció tükrében, valamint arra keresi a választ, hogyan segíthető az infokommunikációs eszközök bevonásával az evangelizáció folyamata.

A konferencián egyházi személyek és a kommunikációval foglalkozó szakemberek szólalnak meg és mutatnak be jó gyakorlatokat előadásaikban többek között: a szentségi élet, párkeresés, jegyesoktatás, közösségek szervezése és működtetése témájában.

Az esemény programjában előadóként felszólal - többek között - Böjte Csaba ferences szerzetes, Fábry Kornél, a NEK főtitkára, és Varga László a Kaposvári Egyházmegye püspöke.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2021. október 11.

Részletes program és jelentkezés itt