Budapesten a Missziós kereszt

2020. október 20.
A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templomban fogadják a hívek október 23-25. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképét, a Missziós keresztet.

A közösség háromnapos ünnepségsorozatot szervezett, amelynek során megemlékeznek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról is.
Október 23-án 9 órától Kerényi Lajos tart szentmisét, majd megemlékeznek a 64 évvel ezelőtti eseményekről, amelyet imaóra követ az áldozatokért. Díszvendégként jelen lesz Wittner Mária szabadságharcos is. 11 órakor fogadják Osztie Zoltán plébános vezetésével a Missziós keresztet.

A három nap folyamán virrasztásra és szentségimádásra is várják a férfiakat, majd 24-én a lányokat és asszonyokat, a közösségek imaóráin kívül, Erdődy János orgonajátékát is meghallgathatják.

A teljes programhoz kattints ide!

A Belvárosi Főplébánia-templom csaknem ezer éve szolgálja a fővárost, és ma is egyik főszereplője Budapest vallási életének. Kicsit olyan, mint maga a kereszténység: régi és új, hagyomány és megújulás együtt van benne jelen. Az épület történetéről itt olvashatsz érdekességeket.

Forrás: NEK