Budakalászon és Szentistvántelepen van a Missziós kereszt

2018. december 11.

December 7-én, pénteken érkezett a Missziós kereszt a budakalászi Szent Kereszt Felmagasztalása-templomba, ahol a hívek imaórával, gitáros szentmisével köszöntötték. Éppen erre a napra esett a Szentségimádás iskolájának utolsó előadása is, amely „véletlenül" éppen a misszióról szólt. Kelemen László plébános a Missziós kereszten ereklyével rendelkező szentek és boldogok életpéldáját tárta a hívek elé. Fiatalok és idősebbek is sokáig csodálták Ozsvári Csaba remekművét, fejhajtással vagy térdhajtással megtisztelve a keresztet.

Szombaton zsúfolásig megtelt a templom az ünnepi koncertre, melyen Joseph Haydn Nelson-miséjét adta elő a leányfalui Szent Anna-templom kórusa, négy fiatal operaénekes, Mondok Yvette (szoprán), Gaál Ildikó (alt), Gulyás Bence (tenor), Hámori Szabolcs (basszus) és a Dunakanyar ismert zenészei Méhes Imre karnagy és Richter Pál művészeti vezető irányításával.

Vasárnap szentmisével és gitáros imaórával tisztelegtek a hívek a kereszt előtt, hétfőtől pedig 3 napos triduum kezdődött dr. Török Csaba teológus vezetésével. A héten várható további programokból: Dr. Fábry Kornél NEK főtitkár előadása, fáklyás átvonulás a budakalásziból a szentistvántelepi templomba. Ez utóbbiban a közösségek (nagypapa-nagymama klub, házasközösség, Fatimai imakör, fiatal gitárosok, Rózsafüzér Társulat) készülnek imaórákkal, 15-én, szombaton pedig egész napos szentségimádás lesz.