Zarándokvonatok indulnak a NEK-re

2021. július 15.
A Veszprémi Főegyházmegye püspöke, Udvardy György mindenkit bátorít a szeptemberi budapesti eucharisztikus kongresszuson, különösképpen a záró szentmisén való részvételre.

Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy Ferenc pápánk, Szentatyánk az idei esztendőben, szeptemberben részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, s a záró szentmisét ő celebrálja.

Az ő érkezése hívás mindannyiunk számára, hiszen az Egyház látható feje, a pápánk, Szentatyánk, itt lesz Magyarországon. Én magam is örömmel veszek részt ezen az alkalmon, és hívom a Főegyházmegye minden tagját: családokat, fiatalokat, időseket, utazzunk el a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, kiváltképp a záróeseményre. Ennek érdekében Főegyházmegyénk zarándokvonatokat szervez, hogy minél többen, minél kényelmesebben tudjunk részt venni ezen az alkalmon. A Főegyházmegye megbízottjai megfelelő időben értesítik a plébániákat a fontos tudnivalókról, mindazokról, ami az utazásunkat segíti.

Ilyen alkalommal mindig nagy a kísértés, amikor valaki azt mondja, nem tudok elmenni, vagy sokkal nehezebb elmenni, sok egyéb programom van, majd otthon a televízióból követem az eseményeket. Azt gondolom, hogy

millió indokot tudunk felhozni, hogy miért kényelmesebb otthon együtt imádkozni a Szentatyával, de elég egyetlen egy indok, amiért részt veszünk az ünnepi szentmisén, mégpedig az, hogy Szentatyánk hív, mi pedig akarunk az Egyház gyermekeiként vele együtt ünnepelni.

Bátorítok mindenkit, vegyen részt a családjával, barátaival, ifjúsági csoportjával, plébániai közösségével ezen az alkalmon. Főegyházmegyénk munkatársai pedig mindent megadnak annak érdekében, hogy mind információval, mind anyagiakkal, mind pedig a zarándoklás lelki javaival fel legyünk vértezve. Hogy jól tudjunk készülni, jól tudjunk érkezni, jól tudjunk találkozni a Szentatyával, és örömmel érkezzünk majd vissza a plébániai közösségeinkbe.

Áldott készületet kívánok mindenkinek, s bátorságot a készülethez!

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye, Magyar Kurír

Fotó: NEK Titkárság