Ülésezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő Társadalmi Bizottság

2018. szeptember 27.

Ülésezett az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Társadalmi Bizottsága szeptember 26-án a budavári Prímási Palotában. A testület elnöke Áder János köztársasági elnök. A bizottság tagjai a legfőbb közjogi méltóságok, a tudományos és a kulturális élet jeles képviselői, a gazdasági élet és a média prominens személyiségei.

A bizottság tagjai mások mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Darák Péter, a Kúria elnöke, Tarlós István főpolgármester, Pintér Sándor belügyminiszter, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye.

Erdő Péter bíboros köszöntő szavai után a bizottság elnöke, Áder János köztársasági elnök nyitotta meg az ülést. Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára bemutatta a szervezés jelenlegi állását, és szólt a szervezők előtt álló két év kihívásairól. Ezt követően Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakember, a Salt Communications tulajdonos-ügyvezetője mutatta be a Kongresszus arculati tervét és kommunikációs stratégiáját. Ezt követően a bizottság tagjai megvitatták az elhangzottakat. Az ülés közös imádsággal zárult.

Fotó: Thaler Tamás

NEK Titkárság