Új utakon

2021. október 07.
Nagy és mélyen ható változásokat indított el a kongresszus egyik hírnökében, Sena Dagaduban a világesemény. Az előadóművész az őt ért impulzusokról, a tudatosságról, a hitbeli megújulásáról is beszélt interjújában.

Fontos és mély beszélgetéseket, gondolatmeneteket adott Sena Dagadunak az, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik hírnökeként segítette a világesemény népszerűsítését. Az Irie Maffia énekesnője a Magyar Kurírnak beszélt arról, hogy ajándékként élte meg az elmúlt hónapokat. Rajongóktól, barátaitól, családjától, idegenektől is kapott impulzusokat a szerepvállalása kapcsán. A kongresszus hetének eseményei közül legnagyobb hatással az Afrika-nap és a pápai szentmise volt az előadóművészre. Előbbiről elmondta: „Fantasztikus volt megtapasztalni, mekkora erő rejlik az összefogásban, az elköteleződésben, a cselekvő szeretetben.” Hozzátette azt is, hogy az este hatására, amelyen találkozhatott Afrlkával és Okeke érsekkel arra motiválja, hogy ghánai származásúként neki is tennie kell az afrikai kontinensért.

„Az is nagyon meghatározó élmény volt, hogy énekelhettem a pápai záró szentmise napján délelőtt a Hősök terén. Már önmagában az is egy külön lelki utazás volt, hogy egyáltalán kiválogassam a dalokat, amelyeket ott, azon a napon elénekeltem. Aztán a szentmisében hallhattam Ferenc pápát. Nagyon fontos számomra az üzenet, amit megosztott velünk. Megerősített abban, hogy nem az a legfontosabb, hogy mennyire vagyunk egyformák, mennyire tűnik úgy, hogy „mintakatolikusok” vagyunk. Az a lényeg, hogy amikor Isten személyesen felteszi nekünk a kérdést, hogy ki ő a számunkra és mit jelent nekünk, akkor tudjunk rá válaszolni” – mondta Sena Dagadu.

Sena

Az előadóművész kifejtette azt is, hogy az események hatására új útra lépett. Úgy fogalmazott: „Felismertem többek között, hogy sokkal-sokkal tudatosabbnak kell lennem. Karban kell tartanunk a lelkiségünket. Nekem például újra és újra át kellett – és kell majd a jövőben is – gondolnom, hogy hogyan definiálom a hitemet, hogyan gyakorlom azt, hogyan határozom meg önmagamat benne. Ez folyamatos munka kell, hogy legyen önmagunkon, hiszen mindig lehet javítani az Istennel való kommunikációnk minőségén és elmélyültségén.”

A Sena Dagaduval készített beszélgetést teljes egészében itt olvashatod el!

Fotó és forrás: Magyar Kurír