A nagykilenced folytatódik májusban is!

2020. április 28.
A kihívás folytatódik! Tarts velünk május 1-jén a kihívás ötödik alkalmán!

A NAGYKILENCED FOLYTATÓDIK!

Tarts velünk május 1-jén a kihívás ötödik alkalmán is!

Bár a kongresszus egy évvel később lesz, a lelki felkészülést folytatjuk. Mit tegyünk? Azokon a területeken, ahol most nincs lehetőség szentmisén részt venni, ott kapcsolódjunk be rádión, televízión vagy interneten keresztül, és végezzünk lelki áldozást. Ez az áldozás egyik módja, amikor fizikai módon nem tudja valaki magához venni az Oltáriszentséget, de lelkileg mégis elnyerheti a szentáldozás kegyelmeit.

Ha szükséges, előtte végezzünk szentgyónást, de ha erre sincs lehetőség, akkor indítsuk fel a tökéletes bánatot, mert a lelki áldozásnak is feltétele, hogy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk.

Mi is a nagykilenced?

A XVII. században Alacoque Szent Margit lelki látomásaiban Jézus 12 ígéretet tett. Az egyik ezek közül a nagykilenceddel kapcsolatos:

„Szívem határtalan irgalmasságában megígérem neked, hogy Szívem mindenható szeretete megadja a végső bűnbánat kegyelmét mindazoknak, akik kilenc egymás utáni hónap első péntekén megáldoznak. Nem halnak meg kegyelem nélkül, se a nekik szükséges szentségek vétele nélkül. Isteni Szívem biztos menedékük lesz az utolsó pillanatban.”

Ez Jézus legnagyobb biztatása, hiszen az üdvösségünknél nincs fontosabb.

Kihívásra fel!

NEK Titkárság