Múltidéző utazás főhajtással

2021. szeptember 08.
Az eucharisztikus kongresszus vendégei szeptember 7-én nosztalgiavonattal indultak Dorogra, amelynek gőzmozdonyát az egykori Aranyvonat ereklyeszállító kocsijának másolata követte.

Az 1938-ban rendezett budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején emlékezett meg az ország Szent István király halálának 900. évfordulójáról is, amelynek alkalmából három éven át vitték az ország egyik településéről a másikra a Szent Jobbot a legendás Aranyvonat erre a célra kialakított ereklyeszállító kocsijában.

Dorog

A múltidéző utazás végén Dorog polgármestere, Tittmann János, valamint Erdő Péter bíboros, prímás köszöntötte a vendégeket. A bíboros kiemelte: örömmel tért vissza Dorogra, lelkipásztori szolgálatának első helyszínére. Ezt követően a vendégek átsétáltak a közeli művelődési házba, ahol dr. Völner Pál országgyűlési képviselőnek, Popovics Györgynek, a megyei közgyűlés elnökének a jelenlétében hallgatták végig Sáry László: Cantata Dorogiensis De Eucharistia című zeneművét.

Eszetrgom

A vendégek a koncert után az esztergomi bazilikában közösen imádkoztak, majd Mindszenty József bíboros sírjánál gyertyát gyújtottak.

Az utazásról készített fotósorozatot ITT nézheted meg!

Fotók: Magyar Kurír

Galéria fotói: Ambrus Marcsi, Thaler Tamás