Máramarosszigeten a Missziós kereszt

2019. február 04.
Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje.

A magyar szentek és boldogok ereklyéivel ellátott missziós kereszt érkezésének estéjén szentmisét mutattak be a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templomban. A szertartást követően elmondták a mindenszentek litániáját, hódoltak a kereszt előtt, majd virrasztottak.

Február 5-én, 6-án és 7-én a reggel fél nyolctól kezdődő szentmise után egész napos szentségimádás kezdődik. Kedden délután a rózsafüzért imádkozzák, szerdán keresztúti ájtatosságot, csütörtökön katekézist tartanak, este hattól pedig szentmisét mutatnak be a kereszt előtt. A legszentebb áldozat bemutatását követően kedden litánia és katekézis, szerdán katekézis, csütörtökön közös szentségimádás előzi meg a kereszt előtti hódolatot.

A máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templom után a missziós keresztet február 7-9. között a nagybányai Szentháromság-templomban, február 10-12. között a szatmárnémeti székesegyházban, február 13-15. között pedig a nagykárolyi Kalazanci Szent József-templomban kereshetik fel a hívek.

Forrás: Szatmári Egyházmegye