Az óbudai szaléziakhoz érkezik a Misszió kereszt

2020. szeptember 18.
Szeptember 18–21. között az Óbudai Segítő Szűz Mária Lelkészség kápolnájában lelki- és liturgikus programokkal várják egész nap a budapesti Eucharisztikus Világkongresszus szimbóluma elé mindazokat, akik szeretnék kifejezni előtte a tiszteletüket.

Andrásfalvy János szalézi szerzetes, a rend hazai tartományfőnöke elmondta: „Elsősorban azt várom a közelgő kongresszustól, hogy folytassa a Magyarországon 1938-ban elindított csodálatos folyamatot, legyen megmozgatója a világnak és segítse elő testvéreink hitben, reménységben és szeretetben való egyesülését”.

A szalézi rendtaromány egyéb módokon is igyekezett elmélyíteni a katolikus világeseményre való lelki felkészülést. A Don Bosco Kiadó az Eucharisztikus Kongresszusra készülve „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) mottóval állított össze egy Imakártyák csomagot, amely többek között az Eucharisztiára fókuszáló imákat és a Szalézi Család saját imáit is tartalmazza.

Az idén a NEK részeként tartottak volna egy imádságos, énekes szalézi napot, amelyre a világ több országából is érkeztek volna vendégek és előadásokat is lehetett volna hallgatni. Andrásfalvy János bízik benne, hogy ez jövőre is létrejöhet, mert szerinte „az Eucharisztikus Kongresszus a hitben, reménységben és szeretetben való egyesülést segíti elő.”

Fotó/Forrás: Életünk