Olvassuk el együtt egy év alatt A Katolikus Egyház Katekizmusát (KEK)!


Lelki tréning napi 7 percben

Kezdetét veszi a NEK 3+1. (negyedik) előkészületi éve. A NEK Titkárság szeretne ennek az évnek a lelki részéhez segítséget nyújtani.

Ezt az évet a szeretetből és hitből fakadó tettekNEK szánjuk. Ehhez jó megismernünk a hitünket, válaszokat kapni kérdéseinkre. Arra hívunk az Eucharisztikus Kongresszusra készülve, hogy olvasd el velünk A Katolikus Egyház Katekizmusát (KEK) a következő év során.

Hogyan?

2020. szeptember 21-től 2021. szeptember 4-ig, a Kongresszus kezdetéig minden napra (a vasárnapokat és a főbb ünnepnapokat kivéve) összeállítottunk kb. kétoldalnyi olvasnivalót a KEK-ből, az abban használt számozás segítségével. Ennek elolvasása mintegy 7 percet vesz igénybe naponta. Ennyi törődést igazán megérdemel a hitünk. :)

Hol található a Katekizmus?

  • A Katekizmust elolvashatod nyomtatott formában a Szent István Társulat kiadásában (jelenleg sajnos csak antikvár forgalomban érhető el).
  • Az interneten a https://archiv.katolikus.hu/kek/ oldalon
  • A KEK applikáció segítségével is olvashatod, amit androidos telefonra INNEN tudsz ingyenesen letölteni.

Honnan tudom, melyik nap mit kell olvasni?

  • Az egész évre való beosztást INNEN letöltheted PDF-ben, nyomtatható formában, amin minden egyes hét végéhez érve kipipálhatod az elolvasott részeket, és könyvjelzőként is használhatod.
  • Minden hétfőn kitesszük az arra a hétre szóló részeket a NEK Facebook oldalára.
  • Ha csak egy e-mailt szeretnél kapni hetente az adott héten elolvasandó szöveg linkjeivel, akkor erre iratkozz fel (semmi mást nem küldünk ebben a hírlevélben): FELIRATKOZÁS »
  • Ha pedig szeretnéd naponta e-mailben megkapni az aznap olvasandó teljes szöveget, akkor erre (semmi mást nem küldünk ebben a hírlevélben): FELIRATKOZÁS »

Egyedül olvassam vagy másokkal?

Olvashatod egyedül is, de jó megosztani a tapasztalataidat, kérdéseidet másokkal. A már működő közösségeket, imacsoportokat, plébániai kisközösségeket arra bátorítjuk, hogy olvassák együtt és rendszeresen beszéljék át az olvasottakat, hetente, kéthetente vagy havonta összegyűlve, esetleg online. De létre is hozhattok néhány fős KEKO (Katekizmust Olvasó) csoportokat erre az évre.

Kérdések a feldolgozáshoz:

1. Miben erősítettek meg az olvasottak?

2. Mi lepett meg a legjobban?

3. Mi az, amit eddig másképp tudtam?

4. Min kell változtatnom az életemben ahhoz, hogy a Katekizmusban olvasottak érvényre jussanak?

5. Milyen kérdést tennék fel az olvasottakkal kapcsolatban teológiát végzett vagy pap/szerzetes ismerősömnek?

Tehát szeptember 21-én kezdünk, addig is, ha gondoljátok, iratkozzatok fel a fenti hírlevelek egyikére!